Om oss


SeniorNet Uppsala är en ideell förening med mottot: Seniorer lär seniorer digital kommunikation och internet. Målet är att alla ska bli delaktiga i dagens alltmer datoriserade samhälle.

”De som kan mer lär dem som kan mindre!”

Vi anordnar kurser, träffar och månadsmöten samt erbjuder individuell hjälp med datorer, mobiler och surfplattor, till både nytta och nöje.

Vi är en del av SeniorNet Sweden, en rikstäckande organisation med lokala klubbar på många orter. Klicka här för att komma till SeniorNet Swedens hemsida där du kan läsa mer om vad som händer på riksnivå och även hitta en mängd information och länkar om IT.

Vi håller till på Uppsala kommuns Träffpunkt Storgatan 11, där vi har trevliga lokaler för vår verksamhet. Observera att kommunens träffpunkter tills vidare har reducerad verksamhet på grund av Corona-läget. Vi har för närvarande inga fysiska kurser eller möten på Träffpunkten, utan all verksamhet erbjuds digitalt via videomöten och telefonsupport.

Klicka här för att läsa våra stadgar


Kontakt med oss

Har du frågor eller tips om vår verksamhet, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Använd gärna vår e-post seniornetuppsala@gmail.com. Eller så kan du ringa till någon av oss i styrelsen.


Styrelse

Birgitta Avholm   076-880 83 92   (Ordförande)
Harley Thomas   070-778 22 83   (Vice ordförande)
Beatrice Johansson   018-888 02 08   (Kassör och klubbadministratör)
Karin Kvist   070-830 15 86   (Sekreterare)
Gunhild Kullenberg   018-24 18 88    (Sekreterare)
Peter Hagman   (Ledamot)
Ingemar Lilja   (Ledamot)


Vill du bli medlem?

Genom att bli medlem i klubben får du tillgång till vårt utbud av lokala kurser, föredrag och personlig datorhjälp. Som medlemsförmån har vi dessutom ett rabattavtal med Alina i Uppsala för service på IT-utrustning. Klicka här för att läsa mer om avtalet med Alina. Våra medlemmar har även tillgång till SeniorNet Swedens breda utbud av handböcker, lathundar och webb-kurser. Om du har några frågor om föreningen eller om medlemskapet, tveka inte att fråga oss.

Du anmäler dig som ny medlem på SeniorNet Swedens hemsida. Klicka här för att läsa mer om vad medlemskapet innebär och ger för förmåner.


Är du medlem

Och har frågor om ditt medlemskap, exempelvis ändring av din e-postadress, betalning av medlemsavgiften etc, så kan du kontakta klubbadministratören Beatrice Johansson. Klicka här för att komma till en inloggningssida för att själv kolla eller ändra dina uppgifter.

Från och med 2021 kommer SeniorNet gå över till medlemskap per kalenderår i stället för nuvarande ”rullande” medlemskap. Under januari kommer det därför skickas ut en faktura för medlemsavgift till alla medlemmar. Beloppet på den fakturan beror på när du förnyade medlemskapet under 2020. Klicka här för att läsa mer om vad det innebär för dig. Kontakta oss gärna om du har några frågor!


Vill du bli IT-Volontär?

Tycker du att det är roligt använda din dator eller platta?
Har du jobbat med IT i ditt tidigare yrkesliv?
Har du erfarenhet från arbete som lärare?
Brukar du hjälpa dina vänner med datorer och mobiler?
Tycker du att det är roligt att hjälpa till med allt möjligt?

Då är du hjärtligt välkommen att medverka i vår förening. Vi är ett trevligt gäng som tycker det är kul att hjälpa jämnåriga med att bli bättre på att hitta rätt i det moderna IT-samhället och med att hantera datorer, mobiler och surfplattor!

Du kan exempelvis:
–  Bli lärare eller medhjälpare på våra olika datakurser
–  Stötta våra medlemmar på vår populära Datorhjälpen
–  Berätta om olika ämnen på våra öppna Månadsmöten
–  Hjälpa till med allt möjligt praktiskt inom föreningen
–  Engagera dig i föreningen som styrelsemedlem