Om ossSeniorNet Uppsala är en ideell förening med mottot:
Seniorer lär seniorer digital kommunikation och internet.
Målet är att alla ska bli delaktiga i dagens alltmer datoriserade samhälle.

”De som kan mer lär dem som kan mindre!”

Vi anordnar tematräffar, månadsmöten och kurser om olika ämnen inom IT. Dessutom erbjuder vi individuell hjälp med mobiler, surfplattor och datorer.

Vi är en del av SeniorNet Sweden, en rikstäckande organisation med lokala föreningar på många orter. Klicka här för att komma till SeniorNet Swedens hemsida där du kan läsa mer om vad som händer på riksnivå och även hitta en mängd information och länkar om IT.

Vi håller till på Uppsala kommuns Träffpunkt på Storgatan 11 i Uppsala och i Vuxenskolans lokaler på Rådhusgatan 6 i Östhammar, där vi har trevliga lokaler för vår verksamhet. Vi anpassar fortlöpande vår verksamhet efter de rekommendationer som gäller på grund av covid-19 och genomför även en hel del verksamhet digitalt.

Vill du läsa våra föreningsstadgar kan du klicka här 

Kontakt med oss

Har du frågor eller tips rörande vår verksamhet, är du hjärtligt välkommen att höra av dig. Använd då gärna vår e-post seniornetuppsala@gmail.com. Eller så kan du ringa till någon av oss i styrelsen.

 

Styrelse

Birgitta Avholm   076-880 83 92   (Ordförande)
Harley Thomas   070-778 22 83   (Vice ordförande)
Beatrice Johansson   018-888 02 08   (Kassör)
Karin Kvist   070-830 15 86   (Sekreterare)
Gunhild Kullenberg   018-24 18 88    (Sekreterare)
Ingemar Lilja   070-220 28 28  (Klubbadministratör)
Peter Hagman   (Ledamot)

 


Vill du bli medlem?

Genom att bli medlem i SeniorNet Uppsala får du tillgång till vårt utbud av lokala kurser, föredrag och individuell datorhjälp. Som medlemsförmån har vi dessutom ett rabattavtal med Alina i Uppsala för service på IT-utrustning. Klicka här för att läsa mer om avtalet med Alina.

Våra medlemmar har även tillgång till SeniorNet Swedens breda utbud av handböcker, lathundar och webb-kurser. Om du har några frågor om föreningen eller om medlemskapet, tveka inte att fråga oss.

Du anmäler dig som ny medlem på SeniorNet Swedens hemsida. Där kan du även läsa mer om vad medlemskapet innebär och ger för förmåner. Klicka här för att anmäla medlemskap.

Medlemsavgiften är 250 kronor per kalenderår. Om du går med som ny medlem fr o m 1 september, så gäller den inbetalda medlemsavgiften även för hela det följande kalenderåret. Kom ihåg att välja Uppsala-föreningen när du fyller i din medlemsansökan. För att värna om miljön ser vi gärna att du också väljer att få fakturan för medlemsavgiften via e-post.

 


Är du medlem?

Och har frågor om ditt medlemskap, exempelvis ändring av din e-postadress, få reda på ditt medlemsnummer, problem med betalning av medlemsavgiften etc, så kan du kontakta klubbadministratören Ingemar Lilja. Du kan även själv kolla eller ändra dina uppgifter genom att logga in med ditt medlemsnummer på SeniorNet Swedens hemsida. Klicka här för att komma till inloggningssidan!

Från och med 2021 tillämpar SeniorNet betalning av medlemskapet per kalenderår i stället för tidigare ”rullande” medlemskap. Alla medlemmar fick därför en faktura för förnyelse medlemskap i januari. När du har betalat den så är du alltså medlem året ut. Faktura för medlemskapet 2022 kommer att skickas ut i januari 2022.

 


Vill du bli IT-Volontär?

Tycker du att det är roligt använda din dator eller platta?
Har du jobbat med IT i ditt tidigare yrkesliv?
Har du erfarenhet från arbete som lärare?
Brukar du hjälpa dina vänner med datorer och mobiler?
Tycker du att det är roligt att hjälpa till med allt möjligt?

Då är du hjärtligt välkommen att medverka i vår förening. Vi är ett trevligt gäng som tycker det är kul att inspirera och hjälpa jämnåriga med att bli bättre på att utnyttja det moderna IT-samhällets alla möjligheter. Allt vårt arbete utförs ideellt, så alla krafter behövs!

Du kan exempelvis:
–  Bli lärare eller medhjälpare på våra olika träffar och kurser
–  Stötta våra medlemmar på vår populära Datorhjälpen
–  Berätta om olika ämnen på våra öppna Månadsmöten
–  Hjälpa till med allt möjligt praktiskt inom föreningen
–  Engagera dig i föreningen som styrelsemedlem