Kurser


På grund av Corona-läget kan vi för närvarande inte ha några aktiviteter i våra ordinarie kurslokaler på Träffpunkten Storgatan 11, utan de erbjuds i stället som video-möten via Zoom (läs mer om det nedan). Allt vi erbjuder via Zoom är gratis för medlemmar.

Förutom sedvanliga kurser har vi även tematräffar, där vi under ca en timme har en kortare föreläsning om nyttiga och aktuella ämnen, med en avslutande frågestund.

Vi planerar med kort horisont i dessa Corona-tider och kommer fortlöpande att lägga ut nya kurser och träffar. Ta gärna för vana att gå in på hemsidan för att se det aktuella läget!


För att vara med på en kurs eller träff måste du anmäla dig i vårt bokningssystem och det gör du genom att fylla i ett bokningsformulär. Efter att du har skapat din bokning, kommer du att bli kontaktad av ansvarig ledaren för att få mer information och hjälp med att koppla upp dig digitalt till mötet.

Vi är tacksamma om du bokar i god tid, så att vi hinner förbereda oss och skicka ut inbjudan till dig. För tematräffar vill vi att du bokar minst en dag i förväg medan vi gärna ser att du är ute minst en vecka innan när det gäller längre kurser.

Klicka här för att komma till vårt bokningssystem!


Våra kurser och träffar under de kommande veckorna:

NärTitelBeskrivning
Tis 26/1 10:00TEMATRÄFF: Gmail i detalj. Ledare Harley ThomasMallar, signatur, textstil, städning
Tor 28/1 13:30MÅNADSMÖTE: Appar till nytta och nöje. Ansvarig: Harley Thomas
Fre 29/1 10:00KURS. Ipad Grunder. Ledare: Beatrice Johansson4 träffar om 2 tim: 29/1, 5/2, 12/2, 19/2.
Kursen går i lugn takt igenom grunderna i hur du använder en iPad surfplatta, bl a vad du kan ha appar till, hur du surfar på nätet och hur du skickar mejl. Kursen utgår från det senaste operativsystemet iPadOS-14.
Tis  2/2 10:00TEMATRÄFF: Foto förbättring. Ledare: Harley ThomasSnygga till porträttbilder. Ta bort röda ögon, fula fläckar. Reparera skador på gamla bilder. Byta bakgrund.
Tis  9/2 10:00TEMATRÄFF: Google maps. Ledare: Harley ThomasRepetition av lektionen vi hade under höstterminen.
Se platser, trafik, terräng, cykel och kollektivtrafik.
Tor 25/2 13:30MÅNADSMÖTE: Sociala medier. Ansvarig: Karin Kvist
Fre 26/2 10:00KURS. Ipad Inställningar. Ledare: Beatrice Johansson4 träffar om 2 tim: 26/2, 5/3, 12/3, 19/3.
Kursen fokuserar på mer avancerade inställningar för funktion och utseende på en iPad. Kursen utgår från det senaste operativsystemet iPadOS-14 och förutsätter att du har använt en iPad ett tag.
Tor 25/3 13:30ÅRSSTÄMMA: Ansvarig: Birgitta Avholm.

 


Zoom är verktyget för våra digitala sammankomster

Zoom är programmet som vi har valt att använda i vår digitala verksamhet i höst. För att vara med på ett zoom-möte är det inte så mycket ”krångligt” du behöver känna till. Så tveka inte att prova på denna nya teknik, som gör det möjligt att umgås Corona-säkert över nätet!

Vi har tagit fram några guider på svenska till din hjälp, eftersom engelska är språket i Zoom. Klicka på en guide nedan för att läsa och ladda hem den.
Zoom Inställningspaneler för dator/PC   
Zoom Inställningspaneler för surfplattor/mobiler  
Zoom Användarguide för iPad


Du är alltid välkommen att höra av dig med synpunkter eller önskemål av alla de slag när det gäller våra kurser och föredrag. Kanske skulle du också kunna tänka dig att vara kursledare eller medhjälpare inom något kursområde inom IT? Då ska du veta att du är hjärtligt välkommen. Klicka här för att läsa mer på sidan ”Om oss”


Under dessa Corona-tider kan man använda nätet för självstudier till både nytta och nöje! Klicka här för att komma till sidan Tips, där vi har samlat många olika tips och länkar.


Träffpunkten Storgatan 11

Normalt har vi våra kurser på Träffpunkten Storgatan 11. Men nu i Corona-tider är den stängd tills vidare.

Vi längtar alla till att vi åter ska kunna träffas för givande kurser och trevlig social samvaro i den ”fysiska verkligheten”!