Kurser

För att delta i våra kurser krävs medlemskap i SeniorNet Uppsala.
Alla kurser går på Träffpunkten Storgatan 11, Uppsala.
Egna datorer med Windows 10 används. Några datorer finns att låna till nöds, men vi rekommenderar varmt – för din egen del – att du använder din egen dator! Vid surfplatta-kurser måste du ha egen platta/telefon.
Vad våra kurser innehåller kan du läsa mer om på sidan Kursbeskrivningar.

Kursanmälan

Det finns tre olika sätt att anmäla sig till en kurs:

  • Klicka på kursnamnet på sidan Kurser våren 2020, fyll i formuläret och klicka på Skicka.
  • Skicka e-post till seniornetuppsala@gmail.com och ange kursnamn, ditt namn, telefon och mejladress.
  • Ring kursledaren och ange kursnamn, ditt namn, telefon och mejladress.

Kursavgifter

Avgifter för kurser anordnade av klubben betalas till klubbens
plusgiro 57 99 18-4
.

Observera att detta är ett annat konto än det som du betalar din medlemsavgift till!

Kurser under diskussion

Våra kurser under senare år har mest baserats på PC. Men många har hört av sig om kurser för mobiler eller surfplattor. Under våren 2019 har det därför på prov erbjudits kurs i iPad Surfplatta, kurs i Android Surfplatta och telefon har gått både våren och hösten 2019.

På våra nuvarande kurser tar vi upp ordbehandling med Libre Office Writer. Vi funderar nu på om vi även skulle ta upp Microsoft Office-paketets program som Excel eller Word. Många har det med sig från arbetslivet före pensionen och vill kanske fortsätta att jobba med de programmen. En tanke är att erbjuda detta mer som en Workshop med ett mycket begränsat antal deltagare. Man ska ha grundläggande kunskaper i Excel eller Word, men en önskan om att fördjupa sig i mer avancerade funktioner. Beträffande Excel skulle det exempelvis kunna handla om formelhantering, pivottabeller eller grafik.

Du är alltid välkommen att höra av dig med alla synpunkter och önskemål. Kanske skulle du också kunna tänka dig att vara kursledare eller medhjälpare inom något nytt kursområde inom IT? Då ska du veta att du är jättevälkommen!