Kurser

På grund av Corona-läget kan vi för närvarande inte ha några kurser i våra ordinarie kurslokaler på Träffpunkten Storgatan 11, utan de erbjuds i stället som video-möten via Zoom. Alla våra digitala kurser och träffar är gratis för medlemmar.
Vi planerar med kort horisont i dessa Corona-tider och kommer fortlöpande att lägga ut nya kurser och träffar. Ta gärna för vana att gå in på hemsidan för att se det aktuella läget!

Förutom sedvanliga kurser har vi i höst även tematräffar, där vi under ca en timme har en kortare föreläsning om nyttiga och aktuella ämnen, med en avslutande frågestund.

I vårt nya bokningssystem kan du se ett detaljerat kursprogram med uppgifter om tider och kursledare. För att vara med på en kurs eller träff är det i bokningssystemet som du gör en anmälan via bokningsformulär. Efter att du har skapat din bokning, kommer du att bli kontaktad av kursledaren för att få mer information och hjälp med att koppla upp dig digitalt till mötet.

Vi är tacksamma om du bokar i god tid, så att vi hinner förbereda oss och skicka ut inbjudan till dig. För tematräffar vill vi att du bokar minst en dag i förväg medan vi gärna ser att du är ute minst en vecka innan när det gäller längre kurser.

Du kommer till bokningssystemet genom att klicka HÄR

På sidan kursbeskrivningar, som du kommer till genom att klicka HÄR , kan du läsa mer utförliga beskrivningar om vad en kurs eller träff innehåller.

 

Tematräffar

Tisdag 6 okt: Bank-ID och Swish.

Tisdag 13 okt: Internetdelning – Surfzon.

Tisdag 20 okt: Back-up (säkerhetskopiera).

Torsdag 22 okt: Introduktion till Zoom

Tisdag 27 okt: Klipp & skiss verktyg i Windows 10.

Tisdag 3 nov: Google Foto

Tisdag 10 nov: Bank-ID och Swish

Tisdag 17 nov: Google Maps

Tisdag 24 nov: Google Earth

Tisdag 1 dec: När jag inte finns längre ….

 

 

Kurser

Fredag 23 okt: Kursstart för iPad Grunder

Måndag 2 nov: Kursstart för iPad Bildhantering

Onsdag 18 nov: Kursstart för iPad Fördjupning

 


Zoom är verktyget för våra digitala sammankomster

Zoom är programmet som vi har valt att använda i vår digitala verksamhet i höst. För att vara med på ett zoom-möte är det inte så mycket ”krångligt” du behöver känna till. Så tveka inte att prova på denna nya teknik, som gör det möjligt att umgås Corona-säkert över nätet!

Vi har tagit fram några guider på svenska till din hjälp, eftersom engelska är språket i Zoom. Klicka på en guide nedan för att läsa och ladda hem den.
Zoom Inställningspaneler för dator/PC   
Zoom Inställningspaneler för surfplattor/mobiler  
Zoom Användarguide för iPad


Du är alltid välkommen att höra av dig med synpunkter eller önskemål av alla de slag när det gäller våra kurser och föredrag. Kanske skulle du också kunna tänka dig att vara kursledare eller medhjälpare inom något kursområde inom IT? Då ska du veta att du är hjärtligt välkommen. Läs mer på sidan IT-volontär.


Under dessa Corona-tider kan man använda nätet för självstudier till både nytta och nöje! På sidan Tips, som du kommer till genom att klicka HÄR , har vi samlat många olika tips och länkar.


Träffpunkten Storgatan 11

Normalt har vi våra kurser på Träffpunkten Storgatan 11. Men nu i Corona-tider är den stängd tills vidare.

Vi längtar alla till att vi åter ska kunna träffas för givande kurser och trevlig social samvaro i den ”fysiska verkligheten”!