AktiviteterPå grund av Corona-läget erbjuds alla våra aktiviteter som videomöten via Zoom, som du kan läsa mer om nedan.

Vi planerar med kort horisont i dessa tider och lägger fortlöpande ut nya aktiviteter. Ta gärna för vana att gå in på hemsidan för att se det aktuella läget!

Tematräffar är kortare föreläsningar med en avslutande frågestund, oftast på måndagar eller tisdagar. De är gratis men endast öppna för medlemmar.
Månadsmöten är lite längre föreläsningar om aktuella ämnen inom it-området, oftast sista torsdagen i månaden. Dessa erbjuds gratis till alla seniorer, dvs inte bara medlemmar, så tipsa gärna dina vänner och bekanta.
Kurser avvaktar vi med tills vi kan träffas på riktigt i våra ordinarie kurslokaler på Träffpunkten Storgatan 11.Anmäl dig till aktiviteter i vårt bokningssystem

För att vara med på en aktivitet måste du anmäla dig i vårt bokningssystem och det gör du genom att fylla i ett bokningsformulär. Ansvarig ledare kommer att kontakta dig via e-post innan aktiviteten med mer information och uppkopplingslänk till Zoom. Kontakta gärna ledaren om du har några frågor eller känner dig osäker på hur videomöten via Zoom fungerar. Se kontaktuppgifter på sidan Om oss .

Observera att aktiviteter stängs för bokning kl 18 dagen innan de ska genomföras. Detta för att vi ska få tid med administration och utskick till deltagarna. Boka gärna i god tid!

Klicka här för att komma till vår Aktivitets-bokning

Tips: Vill du slippa att fylla i dina uppgifter på nytt varje gång du bokar? Vill du själv kunna kolla dina bokningar? Skaffa då ett användarkonto genom att lägga upp ett ärende till vår Datorhjälps-bokning. Du kan läsa om hur det fungerar i denna Guide för användarkonto


Våra kommande aktiviteter:

NärTitelBeskrivning
Mån 12/4/2021 10:00TEMATRÄFF: iPad/iPhone – Filer & Moln, Ledare: Beatrice JohanssonGenomgång av hur man kan spara bilder och dokument lokalt på sin enhet i apparna Bilder, Filer och Böcker. Och vad det finns för alternativ att lagra externt i ”molnet” i iCloud Drive, OneDrive etc.
Tis 13/4/2021 10:00TEMATRÄFF: Gmail, Ledare: Harley ThomasGmail från grunden
Mån 19/4/2021 10:00TEMATRÄFF: iPad/iPhone – Bilder & Dokument, Ledare: Beatrice JohanssonAppen Bilder har många bra funktioner för presentation och bildredigering. Vill du skriva så följer appen Anteckningar med som standard, men du kan även ladda ner appar för ordbehandling som Pages och Word. Även funktionen skärmavbild är mycket användbar.
Tis 20/4/2021 10:00TEMATRÄFF: CleanMaster, Ledare: Harley ThomasVårstädning i datorn
Mån 26/4/2021 10:00TEMATRÄFF: iPad/iPhone – AppFrossa, Ledare: Beatrice JohanssonDenna gång ska vi frossa i appar, som det finns 100 000 – tals av. Jag kommer visa några av mina favoriter, inte minst inför sommarens utflykter i naturen. Eller kanske för musiklyssning. Och hör gärna av dig om du har någon favorit-app som du vill tipsa om.
Tis 27/4/2021 10:00TEMATRÄFF: Digital-fika med Android/Windows-tema, Ledare: Harley ThomasPå vårens sista tematräff knyter vi ihop säcken över en kopp kaffe. Du har kanske några tankar och frågor om vad som har varit uppe på terminens tematräffar. Mejla mig gärna innan om du har några tips och idéer.
Tor 29/4/2021 13:30MÅNADSMÖTE: Fotoböcker & P-apparVi bjuder på två ämnen: Dels visar vi hur du gör en egen tryckt fotobok, dels hur du använder Uppsalas parkeringsappar.
Mån 3/5/2021 10:00TEMATRÄFF: Digital-Fika med Apple-Tema, Ledare: Beatrice JohanssonPå vårens sista tematräff knyter vi ihop säcken över en kopp kaffe. Du har kanske några tankar och frågor om vad som har varit uppe på terminens tematräffar. Mejla mig gärna innan om du har några tips och idéer.

(Uppdaterat 2021-04-10, kl 13:15)


Zoom är verktyget för våra digitala sammankomster

Zoom är programmet som vi har valt att använda i vår digitala verksamhet. För att vara med på ett zoom-möte är det inte så mycket ”krångligt” du behöver känna till. Så tveka inte att prova på denna nya teknik, som gör det möjligt att umgås Corona-säkert över nätet!

Vi har tagit fram några guider på svenska till din hjälp, eftersom engelska är språket i Zoom. Klicka på en guide nedan för att läsa och ladda hem den.

Zoom-Guide för dator, surfplatta och mobil

Zoom-Guide om installation av webb-klient på dator


Dokumentation från tidigare månadsmöten

Klicka här för att komma till en sida med nedladningsbara pdf-filer


Tips och synpunkter

Du är alltid välkommen att höra av dig med synpunkter eller önskemål av alla de slag när det gäller våra aktiviteter.

Kanske skulle du också kunna tänka dig att vara ledare eller medhjälpare inom något område inom IT? Då ska du veta att du är hjärtligt välkommen. Klicka här för att läsa mer om det på sidan ”Om oss”


Under dessa Corona-tider kan man använda nätet för självstudier till både nytta och nöje! Klicka här för att komma till sidan Tips, där vi har samlat många olika tips och länkar.


Träffpunkten Storgatan 11

Normalt har vi våra kurser på Träffpunkten Storgatan 11. Men nu i Corona-tider är den stängd tills vidare.

Vi längtar alla till att vi åter ska kunna träffas för givande kurser och trevlig social samvaro i den ”fysiska verkligheten”!