Datorhjälp


Vi fortsätter med datorhjälpen,

så hör gärna av dig om du får problem med din dator, mobil eller surfplatta!


Du som är medlem i SeniorNet Uppsala är välkommen att utnyttja vår Datorhjälp. Där kan du få hjälp av våra ledare om hur du använder datorer, mobiler och surfplattor, exempelvis att komma igång med program eller hitta rätt i olika inställningar m m. Vi kan inte garantera att vi klarar allt, men vi kommer alltid att försöka hjälpa dig. Observera att vi inte kan hjälpa dig med rent tekniska fel på dator eller annan hårdvara, där vi i stället rekommenderar Alina som vi har rabattavtal med, läs mer längre ner på sidan.

På grund av Corona-läget kan vi tyvärr inte genomföra Datorhjälpen på plats på Träffpunkten Storgatan 11, som vi har brukat göra. Istället använder vi telefonsupport och det digitala mötesprogrammet Zoom för att genomföra vår datorhjälp. Se sidan Kurser för mer information om Zoom.


När du önskar få hjälp:

För att få en smidig hantering av datorhjälpen, är vi tacksamma om du alltid använder vårt bokningsformulär för att ta kontakt med oss. När du har öppnat formuläret, fyller du i namn och vad du vill ha hjälp med, samt om du vill bli kontaktad via e-post eller telefon. Sen återkommer vi till dig, på det sätt du har valt, för att gå igenom dina frågor och se hur vi kan hjälpa dig.

Klicka här för att komma till vårt bokningsformulär

Det är vi som jobbar med Datorhjälpen
Harley Thomas, 070-778 22 83
Beatrice Johansson, 018-888 02 08
Tina Kahn, 070-765 89 41
Elisabeth Gräns, 070-415 04 83


Alina erbjuder teknisk support och service

Vi har ett rabattavtal med Alina i Uppsala. Som medlem i SeniorNet Uppsala kan du därför vända dig till Alina för att få hjälp till rabatterade priser. Klicka här för att komma till deras hemsida för att läsa om vad de kan erbjuda när det gäller servicetjänster, datorer och kringutrustning.

För service på IT-utrustning som utförs i verkstad lämnas 20 % rabatt. Undantagna är mobiltelefoner och surfplattor där rabatten endast är 15 %. För hemservice som utförs av tekniker på plats lämnas 20% på ordinarie pris 995 kr/tim. Även på längre telefonsupport lämnas 20% rabatt på detta timpris. Observera att arbete som utförs i hemmet även kan ge möjlighet till RUT-avdrag (50%), ifall du har rätt till det.

För service i verkstad: Ring 018-12 90 82 eller skicka e-post till support@alina.se
För hemservice: Ring 018-12 90 90 eller skicka e-post till kundtjanst@alina.se